"Кармен", "Алеко" і "Дон Карлос": Нацопера у жовтні обіцяє зустрічі із світовими зірками

Укрінформ
Національна опера України в рамках проекту «Українські оперні зірки у світі» у жовтні подарує шанувальникам оперного мистецтва зустрічі із Людмилою Монастирською та молодим баритоном Андрієм Кимачем.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі театру.

"У рамках проекту "Українські оперні зірки у світі" на глядачів чекає зустріч з нашим титулованим співвітчизником баритоном Андрієм Кимачем одразу у двох постановках - "Кармен" та "Алєко". Крім того, на шанувальників чекає зустріч з Людмилою Монастирською в ролі Єлизавети Валуа в опері "Дон Карлос", - йдеться у повідомленні.

На київській сцені Андрій Кимач, який цього року здобув тріумфальну перемогу на престижному конкурсі BBC Cardiff Singer of the World та став найкращим молодим оперним співаком світу 2019 року, дебютуватиме 9 жовтня в ролі Еськамільо в опері «Кармен» Ж. Бізе. А 15 жовтня він виконає партію Алєко в однойменній одноактній опері С.Рахманінова.

Крім Андрія Кимача, головні партії у цій вистав виконають також представники молодого покоління солістів Національної опери Валентин Дитюк (молодий циган), Володимир Тишков (старий циган, батько Земфіри), Тетяна Ганіна (Земфіра) і Дарія Князєва (стара циганка).

У жовтневому репертуарі два одноактні балети на музику відомого іспанського композитора Мануеля де Фальї «Ночі в садах Іспанії» і «Трикутний капелюх» заплановані на 24 жовтня. На сцені Національної опери їх втілила художній керівник балету, балетмейстер-постановник Аніко Рехвіашвілі.

Диригент-постановник - Микола Дядюра. Художник-постановник - Марія Левитська. Художник по костюмах - відома іспанська театральна художниця Габріела Салаверрі. Постановка створена за підтримки Посольства Іспанії в Україні.

Читайте також: Нацопера завершить сезон балетами Чайковського і грандіозним гала-концертом

Оперна зірка світового рівня Людмила Монастирська на сцені рідного театру співатиме 27 жовтня в опері «Дон Карлос» Дж. Верді партію Єлизавети Валуа. Вперше співачка виконала її у вересні 2017 року, а дебют відбувся саме на сцені Національної опери.

У головних партіях також Сергій Пащук (Дон Карлос), Геннадій Ващенко (Родріго, маркіз ді Поза), Алла Позняк (принцеса Еболі), Сергій Ковнір (Філіп II, іспанський король), Тарас Штонда (Великий інквізитор).

Над втіленням цього шедевра Верді працювали режисер-постановник Анатолій Солов'яненко, диригент-постановник Микола Дядюра, хормейстер-постановник Богдан Пліш і художник-постановник Марія Левитська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-