Лось залишається у Червоній книзі — рішення Верховного суду

Лось залишається у Червоній книзі — рішення Верховного суду

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд Верховного суду України відмовив у задоволенні касаційної скарги мисливців і залишив лося у Червоній книзі України.

Про це повідомляє українське представництво міжнародної зоозахисної організації Open Cages (Відкриті клітки) у Facebook.

“Щойно закінчилось засідання у Верховному суді. Колегія суддів відмовила у задоволенні касаційної скарги мисливців. Це означає, що лось залишається у Червоній книзі України”, - йдеться у повідомленні.

Провадження у цій справі було відкрито ухвалою Верховного суду України з червня цього року.

Як повідомлялося, в грудні 2017 року Міністерство екології та природних ресурсів своїм наказом внесло лося європейського до Червоної книги України.

Читайте також: Лось європейський – «яблуко розбрату» українського суспільства

У листопаді 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав нечинним цей наказ Мінекології за позовом фізичної особи, яка вважала, що встановлення лімітів добування мисливських тварин є порушенням його прав та інтересів.

У квітні 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд постановив скасувати рішення Окружного адмінсуду, та відмовити позивачу в його вимогах у повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-