У Харкові восьмирічний художник здивував унікальними мініатюрами

У Харкові восьмирічний художник здивував унікальними мініатюрами

Фото
Укрінформ
"Джордж і таємниці Всесвіту" - так називається перша персональна виставка робіт восьмирічного харків'янина Георгія Бастанжияна, яка відкрилася в галереї "Бузок", що під дахом Харківського національного театру опери і балету імені Лисенка.

Юний графік, повідомляє кореспондент Укрінформу, черпає натхнення з власної уяви, і при цьому створює мініатюри з унікальною деталізацією сюжетів.

... Три десятки робіт Георгія або, як звуть його вдома, Жоржа, одразу привертають увагу своєю незвичністю: у роботі, яка за розмірами менша за учнівський зошит, можуть бути зображені до двадцяти об'єктів - від автомобілів і велосипедів до космічних кораблів, від сонця до грози з розрядами блискавок, від людей і тварин до дитячих іграшок... Причому всі об'єкти дивовижним чином пов'язані один з одним, переплетені, народжуючи єдиний образ власного Всесвіту художника...

Читайте також: "Харківські асамблеї" розпочалися з нової версії "Наталки Полтавки"

"Стиль Жоржа це сплав різних стилів і напрямів: авангарду, примітивізму, експресіонізму. Ризикну сказати, що його роботи нагадують роботи великого нідерландського художника доби Відродження Єроніма Босха, який поєднував у своїх картинах фантастичні, фольклорні, філософські і навіть сатиричні мотиви. Дивно, що так само сприймає і зображує дійсність хлопчик, який ще тільки вчиться пізнавати світ. Водночас Жорж вже є лауреатом багатьох всеукраїнських, а також міжнародних виставок - у Японії, Італії, Болгарії, Португалії, Франції, Туреччини", - коментує виставку один з ініціаторів, дизайнер, випускник Харківської державної академії дизайну і мистецтв Андрій Тимченко.

У Харкові 8-річний художник здивував унікальними мініатюрами / Фото: objectiv.tv

Читайте також: Туристи зможуть потрапити на вежу Коломийської ратуші

За словами мами художника, інженера літакобудування Анни Симкіної, Жорж почав малювати раніше, ніж ходити і говорити.: "Будучи однорічним, він зображував різну техніку з такою точністю, що здавалося, обводить олівцем готові картини. До двох років почав створювати власні нехитрі сюжети, де поряд із технікою з'явилися люди. До п'яти років перейшов до створення сюжетів з величезною кількістю ретельно промальованих деталей".

Зараз Жорж навчається у третьому класі Харківського ліцею мистецтв №133. Наразі він ще не знає, ким хоче стати в майбутньому - йому подобаються і космонавти, і пожежники, і кухарі. У нього є дві вже дорослі сестри: юрист Ангеліна і лікар Вікторія, вони спілкуються з молодшим братом, як з чоловіком, рівним не по роках. У сім'ї ж хочуть, аби він досяг всього, чого бажає.

Фото: objectiv.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-