У Вінниці проходить міжнародний фестиваль

У Вінниці проходить міжнародний фестиваль "Подільська лялька-2019"

Фото
Укрінформ
У Вінниці у вівторок відкрився Х міжнародний фестиваль театрів ляльок "Подільська лялька-2019".
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Вінницького академічного обласного театру ляльок «Золотий ключик» Михайло Байдюк.

«На фестиваль «Подільська лялька» до нас приїхали 13 колективів, які представлять свої нові творчі доробки. Ми старалися в цей фестиваль вкласти всю душу, усі свої уміння. Упевнений, маленькі глядачі будуть задоволені. Серед закордонних учасників фестивалю – театри з Литви, Молдови, Польщі та Румунії. Україна представлена театрами з Рівного, Запоріжжя, Миколаєва, Києва, Житомира, Хмельницького та Черкас», - повідомив Байдюк.

Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька» / Фото: vin.gov.ua

За його словами, спектаклі, включені до фестивальної програми, глядачі можуть подивитися упродовж п’яти днів, з 1 по 5 жовтня. Майже усі вони розраховані на юних театралів. Відкрився фестиваль виставою вінничан про річкову фею Агаю за п’єсою українсько-німецького дуету авторів Генріха Діка та Михайла Каменюка.

Програма фестивалю складається з конкурсної програми, яка передбачає перегляд представлених на Фестиваль творів, їх оцінку професійним журі, і поза конкурсної програми – перегляду вистав, які не оцінюються журі, а також інших культурних заходів. Учасники фесту позмагаються за призові місця (Гран-прі, 1, 2, 3 місце) і перемогу в номінаціях «За кращу режисуру» «За кращу сценографію», «За кращу ляльку», «За кращий експериментальну виставу», «За кращу музику до вистави», «За кращу чоловічу роль» і «За кращу жіночу роль».

Читайте також: У Києві 5 жовтня відкриють виставку “Тополиний ліс Тараса Денисенка”

Виступи конкурсантів фестивалю пройдуть на сценічних майданчиках Вінницького академічного обласного театру ляльок, Вінницького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського та Міського палацу мистецтв «Зоря».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-