Фільм про життя в окупованому Луганську покажуть на Варшавському кінофестивалі

Фільм про життя в окупованому Луганську покажуть на Варшавському кінофестивалі

Фото
Укрінформ
Прем’єра нового фільму української кінорежисерки Дар’ї Онищенко відбудеться на Варшавському міжнародному кінофестивалі, який щороку проводиться на початку жовтня.

Як повідомила Укрінформу режисерка, її кінострічку «Забуті» було відібрано для участі в конкурсній програмі перших і других повнометражних робіт молодих режисерів. Фільм знято в українсько-швейцарській копродукції за підтримки Міністерства культури України.

Це вже не перший фільм Онищенко: її дебютна копродукційна соціальна драма «Істальгія» (2012) – здобула визнання на міжнародних кінофестивалях та йшла у широкому прокаті в кількох країнах світу.

Нова стрічка молодої режисерки має назву «Забуті» і розповідає історію україномовної родини з Луганська, яка намагається залишити окуповану територію та переїхати до Києва.

Фільм привертає увагу до проблеми переселенців та важких умов проживання в окупованому місті: головна героїня, молода вчителька української мови Ніна, закохується в хлопця-сироту Андрія, і вони разом намагаються вижити в окупованому місті.

Одного з персонажів грає відомий український актор Олексій Горбунов. На думку самого артиста, фраза його героя дідуся Василя: «Коли ж все це скінчиться? Коли?» - втілює головне бажання мільйонів українців.

На переконання авторів, «Забуті» – це ідеалістичний фільм про кохання і віру в майбутнє. В центрі сюжету – прості люди, які опинились у зоні воєнного конфлікту, але які не припиняють мріяти навіть за таких важких умов.

Читайте також: У Києві 5 жовтня відкриють виставку “Тополиний ліс Тараса Денисенка”

В головних ролях знялися актори Марина Кошкіна, Даніїл Каменський та Василь Кухарський.

Стрічка «Забуті» отримала свій перший приз ще до офіційної прем’єри – уривки з фільму були показані в рамках «Конкурсу фільмів у виробництві» на Одеському міжнародному кінофестивалі, і команді присудили приз «За проєкт з найбільшим міжнародним потенціалом».

Варшавський міжнародний кінофестиваль пройде у столиці Польщі з 11 по 20 жовтня. В основній програмі конкурсу також братиме участь український фільм «U311 Черкаси» режисера Тимура Ященка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-