Посол Японії передав Національній опері сучасне світлове обладнання

Посол Японії передав Національній опері сучасне світлове обладнання

Фото
Укрінформ
Посол Японії в Україні Такаші Кураі від імені японського уряду передав Національній опері України сучасні мультимедійні проєктори, які дають змогу створювати на сцені театру яскраві візуальні видовища.
Церемонія вручення каталогу обладнання відбулась у п'ятницю, 27 вересня, перед початком опери Гуно "Фауст", де будуть використані нові проєктори, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Національній опері України передали сучасні мультимедійні проектори / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

"Для мене велика честь передати сьогодні Національній опері України - театру, відомому своєю історією та традиціями, - мультимедійні проєктори як грантову допомогу від уряду Японії. В них використано найсучасніші технології, які допомагають створити на сцені прекрасні візуальні реалістичні образи", - сказав японський дипломат.

Завдяки грантовій допомозі японського уряду Національна опера України отримала лазерний проєктор Panasonic PT-RZ21 яскравістю 20 000 lm та два лазерні проєктори Panasonic PT-RZ120 яскравістю 12000 lm. Обладнання такого класу використовується в усьому світі у сучасних виставах та під час театралізованих і спортивних шоу.

Опера «Фауст» Шарля Гуно стане однією з перших вистав у Національній опері України, де буде використано нове світлове обладнання, оскільки в її сучасній інтерпретації особливий акцент зроблено на візуалізації сюжету.

Генеральний директор і художній керівник Національної опери України Петро Чуприна подякував японському уряду за допомогу в модернізації постановочного освітлення театру.

"Надане в рамках грантової допомоги надсучасне мультимедійне обладнання збагатить наш арсенал засобів вираження. Це не перший проєкт допомоги Японії нашому театру - в 2003 році ми отримали музичні інструменти і аудіопаратуру, які надійно працюють до сьогодні", - сказав Чуприна.

Читайте також: У Національній філармонії розповіли, які цікавинки підготували до нового сезону

Проєкт модернізації обладнання постановочного освітлення Національного академічного театру опери та балету України імені Т. Г. Шевченка - сьомий, який уряд Японії реалізує в межах Програми підтримки культурних проєктів «КУСАНОНЕ» в Україні, що надається неприбутковим організаціям для збереження культурної спадщини та розвитку культури, вищої освіти чи спорту.

Цей грант є частиною Офіційної допомоги розвитку уряду Японії. З початку встановлення дипломатичних відносин у 1992 році Японія надала Україні допомогу на загальну суму понад 3,1 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-