Патріотична кінокомедія “Наші котики” вийде в прокат у листопаді

Патріотична кінокомедія “Наші котики” вийде в прокат у листопаді

Укрінформ
У листопаді в широкий кінопрокат вийде патріотична кінокомедія “Наші котики, або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з тимчасовими елементами військового стану”.

Про це поінформував український режисер і автор сценарію фільму Володимир Тихий на пресконференції в кінотеатрі “Жовтень”.

“За п’ять років істотно змінилася українська армія та український культурний простір. Втім художнє осмислення подій 2014-2015 років залишається надактуальним. Бо ж саме народжені у горнилі протистояння агресору сучасні українські архетипи лягають в основу модернового українського контексту. І художня мова, яку ми використовуємо у цих рефлексіях, є відповідною духу та ідеї народження громадянського суспільства України. Це мова, вільна від естетики та засобів соцреалістичної псевдогероїки, яка по суті лише поглиблює як особисті, так і соціальні травми”, - сказав Тихий.

Він розповів, що події фільму розгортаються у 2014 році, на початку гарячої фази гібридної війни Росії проти України. Головними героями виступають інженер, актор, футбольний тренер і продавець квітів, які йдуть добровольцями на війну.

Читайте також: Стало відомо, коли “Скажене Весілля 2” вийде на екрани

Тихий зазначив, що використання гумору під час війни необхідне, і не тільки самими бійцями, а й взагалі усім суспільством. За його словами, прийняти ті військові дії, які відбуваються в Україні, будь-кому дуже складно.

“Всі розуміють, що це біда, яка стосується усіх нас, але мужності це прийняти не вистачає. І от саме завдяки гумору цей процес можна розпочинати”, - додав він.

За його словами, у фільмі "Наші котики" присутньо багато неполіткоректних речей, багато ексцентрики та дуже багато гумору.

Продюсер фільму Ігор Савиченко зазначив, що українські бійці, їх рідні, близькі та знайомі вже давно чекають на комедію про війну.

“Психологи довели, що гумор – це захисна властивість нашої свідомості. Сміх дає нам можливість легше сприймати страшну реальність, не піддаватися відчаю, а досягти поставленої мети – стверджують вони. На власному досвіді ми переконалися у справедливості цих слів”, - сказав він.

Продюсер фільму Уляна Супрун додала, що цей фільм про героїв, які кожного дня ходять поруч з нами, звичайних людей, здатних до надзвичайних вчинків.

Фільм виробляється кінокомпаніями Бедлам Продакшн (США), Директорія Кіно (Україна), Банесто Продакшн (Канада) за підтримки Українського Культурного фонду.

Автор сценарію і режисер постановник Володимир Тихий.

У кінопрокат фільм вийде у листопаді 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-