Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців назвав переможців

Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців назвав переможців

Відео
Укрінформ
У Вінниці назвали переможців VIIІ Всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців, який проводився у межах Міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2019.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в пресслужбі фестивалю.

«Увосьме у Вінниці у рамках міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST пройшов VIIІ Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців. За одностайним рішенням журі Гран-прі конкурсу та 20 тисяч гривень премії від міського голови Сергія Моргунова та Вінницької міської ради виборов юний піаніст-віртуоз Акім Груй із Києва, який вразив усіх бездоганним виконанням власної транскрипції знаменитого джазового стандарту Дюка Еллінгтона і Хуана Тізола «Caravan», а також власною обробкою української народної пісні «Гаю, гаю, зелен розмаю», - повідомили у пресслужбі.

Перемоги у номінації «вокал» та по 16 тисяч гривень премії здобули вінничанка Анастасія Бабій та киянка Анастасія Прус.

У номінації «інструментальна музика» перемогли піаністи із Києва: у категорії до 15 років - Каріна Веріч, а у категорії від 15 до 21 року - Андрій Стецюк. Від міської влади вони також отримали премії по 16 тисяч гривень.

Цьогоріч на участь у VIIІ Всеукраїнському конкурсу молодих джазових виконавців надійшло 48 заявок із Вінниці, Києва, Полтави, Сум, Херсона, Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Вороновиці. Після другого етапу конкурсу на «живих прослуховуваннях» відібрали 23 фіналістів, якій змагалися за першість.

Визначаючи переможців, професійне журі, до складу якого увійшли провідні джазові фахівці з України та з-за кордону, враховувало оригінальність аранжування, індивідуальність творчих прийомів, різноманітність та складність музичного рішення.

Читайте також: В Ужгороді заспіває джазова знаменитість зі США Лорін Таліз

Багато фіналістів були відзначені спеціальними запрошеннями на участь у музичному коворкінг-проєкті «Джазові сніданки», під час якого молоді музиканти не лише відвідали майстер-класи всесвітньовідомих джазових музикантів з дев’яти країн, а й мали нагоду помузикувати із ними.

Фото: vn.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-