Лялькові театри з десяти країн візьмуть участь у фестивалі “Інтерлялька-2019”

Лялькові театри з десяти країн візьмуть участь у фестивалі “Інтерлялька-2019”

Укрінформ
XVII Міжнародний фестиваль театрів ляльок “Інтерлялька-2019”, що проходитиме в Ужгороді 1-4 жовтня, збере цьогоріч учасників з 10 країн.

Про це повідомляє Ужгородський пресклуб.

“Цьогорічний фестиваль – це 10 країн-учасниць, зіркові вистави для дорослих, що отримали гран-прі на престижних фестивалях, сценічні втілення відомих казок народів світу та української народної творчості, маріонетки, маски, рукавичні, планшетні та інші ляльки” - повідомив Мирослав Петій - голова оргкомітету фестивалю, директор-художній керівник Закарпатського академічного обласного театру ляльок.

За його словами, заходи форуму проходитимуть на двох локаціях: на сцену лялькового театру та малій сцені Закарпатського облмуздрамтеатру.

“Нам вдалося цього року запросити велику кількість учасників. Буде представлено надзвичайно професійні колективи з 10-ти країн, зокрема з України, Італії, Словаччини, Польщі, Литви, Румунії, Грузії, Естонії та інших. Оцінюватиме роботу учасників фестивалю поважне журі з представників різних країн. Діятиме у нас ще одне журі – це студенти наших вишів, які будуть визначати призера глядацьких симпатій”, - сказав він.

Читайте також: Київський фестиваль театрів ляльок «pUp.pet» представить вистави з 18 країн

Статуетку, яку отримає володар гран-прі фестивалю, виготовив ужгородський скульптор Костянтин Ковган. Учасники позмагаються також у номінаціях “краще режисерське втілення”, “краща чоловіча роль”, “краща жіноча роль”, “приз глядацьких симпатій”. Окрім цінних подарунків передбачено грошові винагороди розміром від 2 тис. грн до 4 тис. грн.

“Церемонія відкриття фестивалю відбудеться 1 жовтня на площі Театральній о 15.30," - додав Мирослав Петій.

Почнеться фестиваль із театральної ходи за участю всіх учасників.

Церемонія закриття “Інтерляльки” та вручення нагород відбудеться 4 жовтня о 13.00.

Фото: zakarpattya.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-