Останні п'ять років стали найспекотнішими в історії людства

Останні п'ять років стали найспекотнішими в історії людства

Доповідь
Укрінформ
Середня температура на планеті протягом останніх п'яти років більш як на один градус Цельсія перевищує показник доіндустріального періоду.

Про це повідомляє DW.

«Останні п'ять років, з початку 2015 року до кінця 2019 року, стануть найгарячішим періодом за всю історію. Відповідну оцінку у неділю, 22 вересня, оприлюднила Всесвітня метеорологічна організація ООН (WMO). Згідно з цими даними, середня глобальна температура в поточній п'ятирічці на 1,1 градуса Цельсія вища, ніж в доіндустріальний період (1850-1900 роки), та на 0,2 градуса Цельсія вища, ніж у 2011-2015 роках», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ці дані підтвердили тенденцію останніх чотирьох років, які вже вважаються найтеплішими з 1850 року.

Також дослідники звертають увагу на прискорення підвищення рівня моря. В останні десять років цей показник виріс із трьох до чотирьох міліметрів на рік. Це пояснюється прискореним таненням льодовиків на Північному та Південному полюсах.

Читайте також: Трамп хоче проігнорувати кліматичний саміт в ООН

Доповідь опубліковано напередодні саміту ООН з питань клімату, який почнеться 23 вересня в Нью-Йорку.

Як повідомляв Укрінформ, у штаб-квартирі ООН 21 вересня розпочався Молодіжний кліматичний саміт, який ставить за мету пошук рішень задля боротьби із кліматичною кризою. У заході беруть участь понад 500 представників, зокрема й українська активістка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-