Сенцов презентував книгу

Сенцов презентував книгу "Маркетер" на Форумі видавців у Львові

Фото
Укрінформ
Український режисер, колишній бранець Кремля Олег Сенцов презентував нову книгу "Маркетер" на Форумі видавців у Львові у неділю, 22 вересня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сенцов презентував книгу "Маркетер"/ Фото: Маркіян Лисейко. Укрінформ

"Щодо книги “Маркетер” - вона написана за 11 днів півтора року тому”, - сказав Сенцов.

Він додав, що у таборі суворого режиму, в якому він перебував (Лабитнангі - ред.), “не так багато вільного часу, як здається”.

“Там були канікули, вихідні, було більше вільного часу... Я давно цю книжку запланував... Це стосується усієї моєї творчості. Мені якісь речі приходять в голову, і там вони можуть сидіти роками, я їх обдумую, навіть нічого не записуючи. Ці речі визрівають... І ця книжка теж довго визрівала... Я собі прикинув, про що я хочу написати, що у мене визріло. Так вийшло, що якраз було 11 тем і 11 оповідей. Тобто, 11 оповідей і 11 вихідних. А коли такі речі збігаються, то це не випадково, значить, все правильно”, - наголосив Сенцов.

Він зазначив, що “Маркетер” є продовженням книги “Жизня”. “Але вона (книга “Маркетер” — ред.) трохи інша (ніж книга “Жизня” - ред.). В тому плані, що в “Жизні” тільки автобіографічні оповіді, а у “Маркетері” декілька оповідей про інших людей, про моїх друзів, про тих, кого добре знаю”, - зазначив режисер.

Сенцов додав, що “Маркетер” стосується його студентських років.

Він також пояснив назву книги.

“Це було у 90-ті роки. Я вступив до інституту - Кримський факультет Київського національного економічного університету, на спеціальність “маркетинг”. І коли ми зібралися всією групою 1 вересня, то не знали свою спеціальність, не було слова “маркетолог”... І ми прийшли тоді до найсмішнішого слова - “маркетер”. Потім ми, звісно, дізналися, що є маркетологами, але минув вже рік...” - додав Сенцов.

Він наголосив, що намагається писати чесно і при цьому цікаво, і що ні в “Жизні”, ні в “Маркетері” немає вигадок, “все написано так, як було”.

На презентації книги також були присутні українська акторка Римма Зюбіна, правозахисниця, представниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук та інші.

Читайте також: Сенцов - про серіал "Чорнобиль": Ступінь достовірності вражає

Зюбіна також зачитала на презентації уривки з “Маркетера”.

Книга вийшла друком у «Видавництві Старого Лева».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-