Сенцов - про серіал

Сенцов - про серіал "Чорнобиль": Ступінь достовірності вражає

Укрінформ
Колишній політв'язень Кремля український режисер Олег Сенцов дав високу оцінку гучним серіалом "Чорнобиль".
Про це він написав у Facebook.

"Учора виділив вечір і подивився, нарешті, серіал" Чорнобиль". Як і очікувалося, фільм дуже хороший і називати його серіалом якось не повертається язик, швидше багатосерійним фільмом. Вражає ступінь достовірності не тільки в художньої та історичної реконструкції радянського побуту, але і способу мислення і дій. Навіть обличчя у акторів все якісь з того часу ", - написав він.

Сенцов також зазначив, що манера зйомки серіалу більше притаманна авторському кіно. А наявні недоліки і неточності, за його словами, - це "дрібниці, які не заважають головному - впливу на тебе цього фільму, який знято правдиво і ретельно".

"І навіть попри головну невідповідність як для мене - сцену суду в останній серії, що більше нагадує американське, а не совкове правосуддя, кіно мені дуже сподобалося. Можливо, я виявився одним з останніх його глядачів, але точно вдячним", - написав колишній в'язень Кремля.

Міні-серіал «Чорнобиль» виробництва американської компанії HBO зайняв перше місце в рейтингу популярності International Movie Data Base, обігнавши навіть «Гру престолів». Окремі епізоди серіалу знімали в Україні.

Читайте також: Сенцов презентує на Форумі видавців книгу “Маркетер”

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україні в рамках звільнення прибуло 35 українців - 24 військовополонених моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб в Криму в травні 2014 році за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко дістав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-