На BookForum у Львові відкрився Ветеранський намет

На BookForum у Львові відкрився Ветеранський намет

Фото
Укрінформ
У Львові в межах 26-го BookForum презентували Ветеранський намет. Тут ветеранська книга представлена як окремий напрям літератури.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я давно шукаю правдиві книжки про сучасну війну на сході України. Зайдеш в крамницю - очі розбігаються, але не впевнена, що в цих книгах написана правда. Тут усе справжнє. Адже автору можна подивитися в очі, і він не відверне погляду. Бо написав про те, що пережив сам. Про це можна розповідати дітям і онукам”,- говорить пані Марія - медсестра-волонтер, яка доглядала хворих у Львівському військовому госпіталі.

У Львові в межах 26-го BookForum презентували Ветеранський намет / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

Намет, розташований на центральному проспекті Свободи, став місцем дискусій про ветеранську книгу як новий напрям літератури, а також інструмент протистояння у гібридній війні та запобіжник переписування історії.

Участь у презентації взяв заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко.

Читайте також: На Bookforum обіцяють “гарячу книжкову погоду”

Як повідомляв Укрінформ, офіційне відкриття 26-го Міжнародного BookForum відбулось у Львівській національній філармонії.

Цьогоріч участь у форумі беруть понад 1000 авторів, видавців, громадських активістів, перекладачів, представників культурної, мистецької та інтелектуальної еліти України і світу.

22 вересня на 26-й BookForum приїде режисер Олег Сенцов з презентацією книжки «Маркетер».

Серед почесних гостей форуму: індійська письменниця Арундаті Рой, азербайджанський письменник та журналіст, автор світового бестселера «Солодка сіль Босфору» Ельчін Сафарлі, вірменська письменниця, лауреатка французької премії «Найкраща книга року» Мар’ям Петросян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-