Індія також заборонила

Індія також заборонила "ароматні" електронні сигарети

Укрінформ
Індійський уряд у середу оголосив про заборону на імпорт, продаж та виробництво електронних сигарет.

Про це повідомляє CNA.

"Рішення було прийнято, враховуючи вплив, який електронні сигарети мають на молодь сьогодні", - заявила міністр фінансів Індії Нірмала Сітхараман журналістам через день після того, як Нью-Йорк став другим штатом США, який заборонив ароматизовані електронні сигарети.

За її словами, буде прийнято розпорядження про заборону продукції, котра, на думку уряду, сприятиме зусиллям у боротьбі з тютюном у країні.

Читайте також: Вчені пов'язують нову смертельну хворобу з вейпінгом

Вона додала, що електронні сигарети становлять загрозу для здоров'я, оскільки їх використовують як "уособлення стилю", а не як один із засобів відмови від тютюну.

Щорічно в країні помирає понад 900 тисяч людей через хвороби, викликані тютюнопалінням.

В Індії, населення якої становить 1,35 млрд осіб, налічується 106 млн дорослих курців. За чисельністю людей, що вживають тютюн, ця країна посідає друге місце після Китаю і є прибутковою для таких фірм, як Juul і Philip Morris.

Читайте також: У штаті Нью-Йорк заборонили “ароматні” електронні сигарети

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров’я США анонсувало підготовку до заборони продажу будь-яких ароматичних наповнювачів для електронних сигарет. Після цього губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо видав указ про заборону продажу ароматизованих електронних сигарет.

Посилити стандарти виробництва наповнювачів для електронних сигарет американську владу змотивували смерті, пов’язані, на думку лікарів, із вейпінгом – вдиханням пари з різними ароматичними додатками. Так, за офіційною інформацією, всього в США на сьогодні зафіксовано 6 смертей та понад 450 випадків захворювань у 33 штатах, найімовірніше спричинених палінням електронних сигарет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-