Фестиваль

Фестиваль "Нове німецьке кіно 2019" оголосив програму

Укрінформ
Щорічний фестиваль "Нове німецьке кіно" 10 жовтня стартує в Україні і покаже 5 фільмів.

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік".

"Фестиваль відбудеться у Києві з 10 по 16 жовтня у кінотеатрі "Жовтень". До програми кіноогляду, який проводиться Goethe Institut в Україні спільно з "Артхаус Трафік", цього року увійшли п’ять фільмів. Відкриє фестиваль музичний байопік "Ґундерманн" Андреаса Дрезена. Він розповідає про життя, любов і працю Ґерхарда Ґундерманна, простого оператора екскаватора, який почав писати пісні та став рок-зіркою у Східній Німеччині. На батьківщині стрічка Дрезена отримала п’ять премій Deutscher Filmpreis: за найкращий фільм, режисуру, головну чоловічу роль, сценарій, художника-постановника та костюми", - ідеться в повідомленні.

Прем'єра роботи Фатіха Акіна, стрічки "Золота рукавичка", відбулася в межах конкурсної програми Берлінського кінофестивалю, де шокуючий трилер претендував на "Золотого ведмедя". Фільм розповідає про серійного вбивцю Фріца Гонку, який жив у Гамбурзі і знаходив собі жертв серед повій в однойменному місцевому пабі. За словами кінопреси, стрічка Акіна "закриває тему серійних убивць у кіно".

"Робота без авторства" Флоріана Генкеля фон Доннерсмарка – драма, заснована на біографії німецького художника Ґерхарда Ріхтера. Дитинство Ріхтера припало на нацистські роки, що вплинуло не тільки на його життя, але і на його творчість. Прем’єра фільму відбулася в рамках конкурсної програми Венеціанського кінофестивалю, де він був відзначений премією молодіжного журі. Стрічка була номінована на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою і найкращу операторську роботу.

Фантастична драма "У моїй кімнаті" – нова робота від лауреата "Срібного ведмедя" Берлінале Ульріха Кьолера. Головний герой фільму – фрілансер, у якого мало грошей, але багато вільного часу. Він нещасний, але не думає про інше життя. Одного разу він прокидається і розуміє, що людство зникло з лиця землі. Прем’єра стрічки пройшла в межах програми "Особливий погляд" торішнього Каннського кінофестивалю.

У 2019 році сторічний ювілей святкує легендарна німецька школа архітектури Баугауз. Документальний фільм "Дух Баугауза" Нільса Больбрінкера та Томаса Тільша, створений в рамках мультимедійного проєкту до річниці, розвідає про колосальний вплив художнього руху на сучасний вигляд нашого світу.

Читайте також: Вийшов трейлер драми "Додому" Нарімана Алієва

"Нове німецьке кіно" – один із найстаріших кінооглядів в Україні, які представляють кінематограф своєї країни.

Крім Києва, покази традиційно відбудуться в Маріуполі, Харкові, Дніпрі, Львові, Чернівцях та Одесі. Дати та місця проведення уточнюються. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-