18 вересня: народний календар і астровісник

18 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Захарії та Єлисавети; шукаємо жовте листя горобини, кому не страшна нечиста сила і якими будуть домашні обставини 

Цього дня згадуємо пророка Захарію і праведну Єлисавету, батьків святого пророка Іоанна Предтечі. Багатолітній щасливий шлюб подружжя затьмарювала тільки відсутність дітей. Одного разу Захарії, який служив священником при храмі, явився архангел Гавриїл і сповістив про народження сина, майбутнього пророка Іоанна. Захарія засумнівався в цьому, адже і він, і його дружина мали пристойний вік, аби сподіватися на народження дитини. За подібний скептицизм архангел позбавив його мови – чоловік не розмовляв аж до дня народження сина. Під час побиття немовлят Іродом Єлизавета разом з Іоанном переховувались в одній із печер пустелі. Захарію ув’язнили й почали допитувати, де він переховує дружину і сина. Священик нічого не сказав, за що й був страчений. За переказами, Єлизавета померла через 40 днів після смерті чоловіка в пустелі, а малого Іоанна виховав ангел. Також за переказами, праведна Єлизавета була сестрою Анни – матері пресвятої Богородиці. А ще вона першою сказала своїй кузині Марії про народження Спасителя.

У давнину цей день був середнім терміном жовтіння горобинового листя. Тому за ним прогнозували, якою буде зима. Рано пожовтіло листя на горобині – рання осінь і рання та холодна зима. А ще вважалося, що народжені на Захарію та Єлизавету, як хлопчики, так і дівчатка, мають дуже потужну енергетику – їм жодна нечиста сила не страшна.

З іменинами вітайте Афанасія, Захара, Єлизавету, Гліба, Раїсу, Максима, Олександра.

18-ий місячний день. Непередбачувані повороти подій можуть комусь зіграти на руку. Відкриються якісь нові перспективи для вирішення справ — вигідно і конструктивно. Шукайте підтримки в добре знайомих людей, які мають чималий життєвий досвід, а також опирайтеся на власні набуті компетенції. Взаємодія з вищими інстанціями та державними установами може бути плідною. Домашні обставини сприятливі, але не забудьте додати до житейських буднів трохи фарб: милі сюрпризи для рідних і близьких внесуть справжнє пожвавлення. Зранку добре почути кукурікання півня, а ввечері — собачий гавкіт. Погано — кашель сусіда в громадському транспорті.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1958 році: +1,4; а найтеплішим у 1939 – +28,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-