Фільми Копполи, Скорсезе і Лукаса -

Фільми Копполи, Скорсезе і Лукаса - "Київський тиждень критики" оголосив програму

Укрінформ
Третій фестиваль “Київський тиждень критики” оголосив тему ретроспективної програми цього року — “Новий Голлівуд” — і запустив продаж абонементів за ранньою ціною.
Про це повідомляє кінокомпанія “Артхаус Трафік”.

“Цього року гості фестивалю зможуть оцінити на великому екрані культову класику епохи Нового Голлівуду – фільми Френсіса Форда Копполи, Мартіна Скорсезе і Джорджа Лукаса”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема, у межах “Київського тижня критики” у безпрецедентній для України якості – в реставрованій копії - буде показаний “Апокаліпсис сьогодні”. Це – епічний фільм про війну у В'єтнамі, натхнений повістю Джозефа Конрада “Серце темряви”. Удостоєний “Золотої пальмової гілки” Каннського кінофестивалю, він до цього дня утримує позицію у верхніх рядках рейтингів найкращих фільмів усіх часів.

Інший лауреат “Золотої пальмової гілки” – “Таксист” Мартіна Скорсезе, названий кінокритиком Роджером Ебертом одним із найбільш сильних фільмів в історії кінематографа. Головний герой стрічки, ветеран війни у В'єтнамі таксист Тревіс Бікл у виконанні Роберта Де Ніро став натхненням для цілих поколінь антигероїв.

Жанр горрора у ретроспективній програмі представить “Керрі” Браяна де Пальми, екранізація однойменного дебютного роману Стівена Кінга. Історія школярки, яка виявляє у себе здатності до телекінезу, стала одним із найбільш впливових горрорів в історії жанру.

Програма “Новий Голлівуд” пропонує глядачам знайомство із творчістю Джорджа Лукаса до феноменального успіху його космічної саги “Зоряні війни”. На фестивалі покажуть перший фільм студії LucasFilm – молодіжну комедію “Американські графіті”, що досліджує американських підлітків на порозі дорослого життя. Свого часу стрічка була удостоєна п'яти номінацій на премію “Оскар” і премії “Золотий глобус” у категорії “Найкраща комедія або мюзикл”.

Стрічка, яка стояла біля витоків не тільки Нового Голлівуду, а й жанру роуд-муві – “Безтурботний їздець” Денніса Гоппера, удостоєна премії за найкращий дебют на Каннському кінофестивалі. Її головні герої – волелюбні нонконформісти у виконанні самого Гоппера, Пітера Фонди і Джека Ніколсона, – стали іконами контркультури і втіленням протесту проти істеблішменту.

“Довге прощання” – одна з ранніх робіт класика американського кіно Роберта Олтмена, єдиного в США володаря головних нагород фестивалів великої трійки – “Золотої пальмової гілки”, “Золотого лева” і “Золотого ведмедя”. Стрічка в жанрі “постнуар” є екранізацією однойменного роману Реймонда Чандлера.

На фестивалі діє система абонементів, їх вартість за ранньою ціною – 300 (денний) та 450 (повний) гривень.

Як і всі покази “Київського тижня критики”, сеанси ретроспективи “Новий Голлівуд” представляють критики-куратори фестивалю – після перегляду на глядачів чекає обговорення фільму з кінокритиком. В рамках фестивалю також запланована програма дискусійних зустрічей.

Читайте також: Пісня українського проєкту Cape Cod стала саундтреком перезапуску "Беверлі-Гіллз 90210"

“Київський тиждень критики” – кінофестиваль, створений для знайомства українських глядачів із найкращими новими фільмами, відібраними українськими кінокритиками.

3-й фестиваль "Київський тиждень критики" пройде у кінотеатрі “Жовтень” 24 - 30 жовтня 2019 року. На відкритті фестивалю відбудеться церемонія нагородження щорічної національної премії кінокритиків “Кіноколо”.

Організатор фестивалю – компанія “Артхаус Трафік” за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-