У Британії з виставки викрали золотий унітаз

У Британії з виставки викрали золотий унітаз

Укрінформ
У британському Оксфордширі викрали з виставки роботу художника Мауріціо Каттелана - золотий унітаз, який свого часу орендував Дональд Трамп.

Про це інформує AFP.

"Банда злодіїв у суботу викрала 18-каратовий золотий туалет з художньої виставки у британському палаці Бленхайм”, - повідомили у місцевій поліції.

Оскільки унітаз був підключений до системи каналізації та водопроводу, його крадіжка завдала істотної шкоди й привела до затоплення.

66-річного підозрюваного вже заарештували. Втім "експонат не знайдено, але ми проводимо ретельне розслідування, щоб знайти його та притягнути до відповідальності винних", - заявили у поліції.

Читайте також: Кіберполіція викрила хакера, який створював віруси для викрадення логінів та паролів

Золотий унітаз було встановлено в замку в рамках першої за 20 років персональної виставки Каттелана. Предмет мистецтва виконує свою функцію і відвідувачі можуть використовувати його за прямим призначенням. Кожному відводиться три хвилини. Його вартість оцінюється в 1 млн фунтів.

Раніше витвір італійського художника Мауріціо Каттелана, що отримав назву "Америка", був виставлений у нью-йоркському музеї Гуггенхайма на прохання президента США Дональда Трампа.

Фото: Blenheim Palace

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-