У Відні 22 митці презентують сучасне українське мистецтво

У Відні 22 митці презентують сучасне українське мистецтво

Укрінформ
Виставка "Між вогнем і вогнем. Українське мистецтво зараз" відкриється 20 вересня в галереї Semperdepot при Австрійській академії образотворчого мистецтва у Відні.

Масштабна презентація за участю 22 українських митців відбудеться за підтримки Українського інституту та Zenko Gallery в рамках Двостороннього року культури Україна-Австрія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Для Українського інституту важливе багатоголосся цієї виставки, свобода кураторської та творчої роботи. Вона розкриває ширший історичний, політичний і культурний контекст, з котрого постає актуальне українське мистецтво. "Між вогнем і вогнем" — це не лише художнє висловлювання, а й запрошення до діалогу, в якому мова візуальної культури не потребуватиме перекладу", — заявив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

Кураторський дует Аліси Ложкіної та Костянтина Акінші представить проєкт, у фокусі якого новітнє українське мистецтво, а також трансформації в країні, що переживає непростий і водночас надзвичайно цікавий етап історії.

Читайте також: В Ірландії до Дня захисника України відбудуться історична виставка і книжковий ярмарок

Свої роботи на виставці представлять Гера Артемова, Юрій Болса, Вова Воротньов, Зіна Ісупова, Марія Куликовська, Саша Курмаз, Ярема Малащук та Роман Хімей, Антон Малиновський, Сергій Мельниченко, Роман Михайлов, Євген Нікіфоров, Ігор Петров, Юрій Пікуль, Олександр Совтусик, Ярослав Солоп, Олена Субач, В'ячеслав Тешнер, Олександр Чекменьов, Давид Чичкан, Нікіта Шаленний, Kinder Album.

У проєкті також буде продемонстровано монументальні горельєфи радянської доби "Танкіст", "Артилерист", "Матрос", "Піхотинець", "Льотчик". Об'єкти було створено колективом авторів 1970 року для оздоблення 30-метрового пілона, що був частиною ансамблю Монумента бойової слави ЗС СРСР у Львові на вул. Стрийській. Горельєфи було демонтовано навесні 2019-го і передано до колекції львівського Меморіального музею тоталітарних режимів Територія Терору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-