У Миколаївському зоопарку оселився ще один рідкісний жираф

У Миколаївському зоопарку оселився ще один рідкісний жираф

Відео
Укрінформ
До Миколаївського зоопарку привезли ще одного жирафа з Чехії на імя Логан.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор зоопарку Володимир Топчий.

«Другий жираф з чеського зоопарку Двур Кралов благополучно прибув до Миколаївського зоопарку. Його звати Логан, йому трохи більше трьох років», - написав Топчий.

Це вже другий жираф, що прибув до Миколаєва з Чехії. Обидва самці і належать до підвиду жираф Ротшильда (Giraffa camelopardalis rothschildi), який вважається рідкісним. Першого жирафа - Нуру привезли 29 серпня з зоопарку Оломоуц, також безкоштовно, в рамках програми обміну тварин.

Щоправда, миколаївський зоопарк повинен сплатити за їх доставку - 11 тис. євро і українській митниці - 40 тисяч гривень.

За угодою, до Миколаєва невдовзі доставлять ще двох слонів. Натомість, до іншої країни поїде біле ведмежатко. Зазначимо, що у світі цього року народилось 4 білих ведмеді, один з яких - у Миколаєві.

За словами Топчого, представників жирафів підвиду Ротшильда у дикій природі залишилося кілька сотень особин. Всі живуть у заповідниках Кенії та Уганди.

Варто зауважити, що колись у Миколаєві жили жирафи, але вони загинули, і вже багато років цих тварин тут не було.

Читайте також: До Миколаївського зоопарку привезли рідкісного жирафа

Миколаївський зоопарк є членом Європейської Асоціації Зоопарків і Акваріумів (EAZA), бере участь у 18-ти Європейських програмах розведення рідкісних видів (ЕЕР), входить в Євро-Азіатськую Регіональну Асоціацію Зоопарків і Акваріумів (ЕАРАЗА), Міжнародну Систему Обліку Тварин (ISIS).

Фото: svidok.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-