Мінрегіон пропонує розміщувати в парках невеликі кафе і магазини

Мінрегіон пропонує розміщувати в парках невеликі кафе і магазини

Укрінформ
Мінрегіон оновлює державні будівельні норми (ДБН) щодо благоустрою, зокрема, наразі вивчається пропозиція – передбачати у нових або реконструйованих парках відповідні інженерні мережі для розміщення невеликого сучасного кафе чи магазину для зручності відвідувачів.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, повідомляє пресслужба відомства.

“Зазвичай під час прогулянки парком, особливо з дітьми, потрібні 2 важливі речі. Перше — нормальний туалет у близькій доступності. Друге — місце, де можна придбати питної води, морозива або просто перепочити, випити кави. І для того, щоб це було цивілізовано і сучасно організовано, звичайно потрібні відповідні умови та проведені необхідні комунікації. Тому зараз ми розглядаємо пропозицію передбачати такі речі в нових парках відразу при проєктуванні. Щоб у кожному новому парку було сучасне стаціонарне кафе чи магазин. Щоб там або поряд був нормальний доступний туалет для всіх та інші зручності”, — сказав Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні почали діяти нові норми будівництва швидкісних трас

Він наголосив, що такі зміни не означатимуть, що кафе у парках будуть на кожному кроці. У нових нормах, що розробляються, має бути обов’язково чітко прописано максимально можлива кількість таких кафе, яка залежатиме від загальної площі парку чи кількості відвідувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-