На Чернігівщині урочисто відзначають 125-річчя від дня народження Довженка

На Чернігівщині урочисто відзначають 125-річчя від дня народження Довженка

Укрінформ
У селищі Сосниця Чернігівської області сьогодні проходять святкові заходи з відзначення 125-річчя від дня народження видатного українського кінорежисера, сценариста і письменника Олександра Довженка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До нас їде велика делегація з Київської кіностудії й Національного центру Довженка, буде багато акторів - і відомих, і молодих. Традиційно вручатиметься премія імені Довженка та висаджуватиметься яблуня в саду. На території музею працюватимуть виставки, буде театралізована екскурсія. Після урочистостей у садибі в кінотеатрі відбудеться велика програма, яку підготували кияни", - розповіла напередодні директорка Сосницького меморіально-літературного музею Олександра Довженка Любов Наконечна.

За її словами, яблуню в Довженковому саду традиційно посадить хтось із лауреатів Довженківської премії. А в кінотеатрі, куди всі підуть у другій половині дня, відбудуться кінопокази та творчі зустрічі з акторами й кіномитцями.

Читайте також: Музей, що пахне яблуками й кінофільмами

Наконечна зауважила, що племінник О.П. Довженка Тарас Дудко, який проживає в Москві, в останні роки на зв’язок із музеєм чомусь не виходить, хоча йому писали й намагалися додзвонитися. Раніше він приїжджав у Сосницю на святкування дня народження свого дядька і переймався долею його музею.

За афішею, розміщеною на сторінці Сосницької селищної ради у Facebook, в гості до Довженка сьогодні чекають зірок українського кіно і театру Ларису Кадочникову, Євгена Нищука, Ірму Вітковську, Юрія Рудченка, В’ячеслава Довженка та інших кіномитців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-