Сенцов назвав дату презентації своєї нової книги

Сенцов назвав дату презентації своєї нової книги "Маркетер"

Укрінформ
Український режисер і колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов 22 вересня презентує у Львові нову збірку автобіографічних оповідань "Маркетер", написаних у російському ув'язненні.

Про це Сенцов заявив на першій після звільнення пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"22 вересня у Львові буде презентація моєї нової книги "Маркетер". Я буду на ній присутнім", - сказав Сенцов.

Він розповів, що книга видається у видавництві "Старого Лева", це збірка оповідань, які він написав в ув'язненні.

Сенцов також повідомив, що привіз з собою з в'язниці дві сумки, в одній з яких було 22 кг "макулатури", зокрема, всі листи, які він отримав, і 15 списаних зошитів.

"Я перші роки не виводив назовні, а останні роки вивів - і сценарій скоро піде в роботу новий, який я вислав на початку цього року, і дві книги - "Маркетер" і ще один роман, але він поки не оформлений", - зазначив він.

Читайте також: Виходить друком книжка оповідань, написаних Сенцовим в ув’язненні

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україні в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб в Криму у травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Сенцов відбував покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Читайте також: Сенцов: Я збираюсь займатися двома найпрекраснішими речами на цій землі

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов "письмово погодився на приймання їжі". Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-