Наймолодший зі звільнених моряків освідчився

Наймолодший зі звільнених моряків освідчився

Укрінформ
Визволений з російського полону матрос бронекатера "Бердянськ" Андрій Ейдер освідчився своїй дівчині.
Хлопець на своїй сторінці у Facebook опублікував фото руки дівчини з перснем на заручини на підмізинному пальці і супроводив його лаконічним коментарем: "Освідчився".

Користувачі соцмережі у коментарях під дописом вітають заручених і бажають їм щастя.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року біля берегів анексованого Криму російські прикордонники обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України (катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”), що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них, зокрема і Андрій Ейдер, були поранені.

Андрій Ейдер наймолодший із захоплених українських моряків - у грудні йому виповнилося 19 років. У 2018 році він закінчив Одеський професійний ліцей морського транспорту.

Підконтрольний Росії “суд” в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за обвинуваченням у “незаконному перетині кордону”. Згодом їх усіх вивезли до Москви.

Читайте також: США в ОБСЄ закликають Москву звільнити решту українських політв’язнів

7 вересня 2019 року 24 українські військові моряки та 11 незаконно засуджених у РФ українських політв'язнів повернулися на Батьківщину у межах взаємного звільнення утримуваних осіб у форматі "35 на 35".

Нині усі визволені моряки перебувають у Головному військовому клінічному госпіталі у Києві.

Фото: www.facebook.com/Андрій Ейдер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-