Оттаву заполонили п’яні єноти

Оттаву заполонили п’яні єноти

Фото
Укрінформ
Жителі району Стітсвіль на півдні Оттави виявили кількох єнотів, які видавали ознаки алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC News.

Зазначається, що зазвичай нічні тварини вдень лежали на ганках у людей та мали явні складнощі із рухом. “Він не міг рухатися. Тварина волочила лапи, хиталася, їй важко давалося стояння. Було точно зрозуміло, що вона має якісь проблеми”, - розповіла місцева жителька Емілі Роджерс, яка виявила єнота на своєму ґанку після роботи.

 Фото: Emily Rodgers
Фото: Emily Rodgers

Після кількох годин спостерігання за єнотом Роджерс подзвонила в Службу захисту тварин, представник якої забрав єнота до ветеринара. Про подібних неадекватних єнотів, які лежали під столами та на парканах, протягом останніх днів розповідають й інші мешканці Стітсвіля.

На думку Майкла Рантца, професора біології розташованого в Оттаві Карлтонського університету, причина дивної поведінки єнотів може полягати у тому, що вони спожили надто багато опалих фруктів, що почали бродити. “Вірогідно, деякі фрукти ферментуються під сонцем і ці тварини стають трохи нетверезими, споживаючи їх”, - розповів Рантц.

Читайте також: Пухнастий спайдермен: у США єнот видряпався на дах хмарочоса

За його словами, якщо п’яних єнотів не чіпати, то за деякий час вони самостійно прийдуть до тями та повернуться до звичного нічного режиму. “Не треба пропонувати їм кави та намагатися протверезити, просто залиште їх на самоті”, - рекомендує професор.

Як відомо, минулого року рух трансканадською автомагістраллю у районі Оттави зупинив лось, який проник на дорогу із лісу, попри високий паркан. За кілька місяців після цього центральний розважальний район канадської столиці закрили для відвідувачів через присутність дикого ведмедя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-