Фільм “Додому” відкриє Харківський міжнародний кінофестиваль

Фільм “Додому” відкриє Харківський міжнародний кінофестиваль

Укрінформ
Дебютна стрічка Нарімана Алієва “Додому” стане фільмом-відкриттям ІII Міжнародного кінофестивалю Kharkiv Meet Docs, який вже традиційно проходить за підтримки Держкіно, і це буде харківська прем’єра стрічки.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

“Урочисте відкриття ІII Міжнародного кінофестивалю Kharkiv Meet Docs та показ картини відбудеться 25 вересня о 19:00 у ТКЦ (Мала зала Харківського національного театру опери та балету)”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Харків стане одним з перших українських міст, де побачать картину ще до прокату. Стрічку глядачам представлять її творці — режисер Наріман Алієв і виконавець головної ролі, актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв.

“Kharkiv Meet Docs є найбільшим кінофорумом Східної України, тож надзвичайно важливо, що він розпочнеться зі знакової вітчизняної картини”, - підкреслює директорка кінофестивалю Євгенія Крігсхайм.

“Додому” — одна з найвизначніших українських картин 2019 року. Світова прем'єра стрічки відбулася 22 травня 2019 року на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі, де вона брала участь в конкурсній програмі “Особливий погляд”. Українська прем’єра фільму відбулась на 10-му Одеському кінофестивалі у липні, де “Додому” здобув Ґран-прі.

Читайте також: Україна висунула на "Оскар" фільм "Додому"

А наприкінці серпня Український Оскарівський комітет обрав драму як національного претендента від України на премію “Оскар” у категорії “Міжнародний повнометражний фільм”.

Фільм розповідає історію кримськотатарської родини. У Мустафи помирає його первісток, Назім. Батько приїжджає до Києва, куди два його сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов. Продюсером фільму став Володимир Яценко (“Дике поле”), а виробництво взяла на себе кінокомпанія Limelite. Картина була створена за підтримки Міністерства культури України.

Наріман Алієв – кримськотатарський режисер, автор короткометражної трилогії “Кримські історії”. Його фільм “Без тебе” був представлений в рамках Generation 14+ на 66-му Берлінському кінофестивалі. У червні цього року Наріман став членом Європейської кіноакадемії.

Фільм для показу надано дистриб’юторською компанією Артхаус Трафік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-