Артпроєкт, присвячений Стравинському, запускають на Волині

Артпроєкт, присвячений Стравинському, запускають на Волині

Фото
Укрінформ
У місті Устилуг (Волинь)12 жовтня відбудеться перший «Устилуг Стравинський FEST», присвячений композитору Ігорю Стравинському.

Про це повідомила ініціатор заявки на проведення проєкту “Устилуг Стравінський FEST” Світлана Дубицька на пресконференції в Укрінформі.

“Ім’я Ігоря Стравінського стоїть в одному ряду з відомими світовими композиторами - класиками. Його твори ставляться по найвідоміших сценах України і світу. Але чи відомо багатьом, що на початку минулого століття протягом семи років Ігор Федорович Стравінський приїжджав в наш Устилуг. Тут він писав свої твори, і називав наш Устилуг райським куточком для творчості”, - сказала Дубицька.

Вона зазначила, що метою проєкту “Устилуг Стравінський FEST” є популяризація та підвищення рівня туристичної привабливості міста Устилуга.

“І завдання формували так, щоб цю спадщину використати різносторонньо. З однієї сторони популяризувати те, що у нас є, а з другої сторони використати цей факт для розвитку культури, туризму, і як наслідок залучення інвестицій на територію”, - сказала Дубицька.

Прессекретар “Устилуг Стравинський FEST» Лілія Бевзюк-Волошина зазначила, що фестиваль розпочнеться о 12:00. Тоді в актовій залі Музею-садиби Ігоря Стравинського, відбудеться дитячий концерт піаністів та скрипалів з регіону Волинської області. За її словами, до участі в концерті запросили дітей з Польщі.

Бевзюк-Волошина розповіла, що о 14:00 відбудеться святковий концерт на міському стадіоні. Львівська філармонія продемонструє музично-театральну виставу за музикою Стравинського “Історія солдат”. Вона додала, що на фінал заплановані виступи найкращих виконавців балетів Ігоря Стравінського в Україні.

1 жовтня, у Всесвітній день музики, о 14:00 в Устилузі відбудеться префестивальна акція. Тоді пройде презентація арт-об'єкту на честь Ігоря Стравинського в Музеї-садибі.

Читайте також: У Києві вперше стартує Джаз Коктебель

Проєкт “Устилуг Стравинський FEST” виграла в конкурсній програмі уряду України та Міністерства культури "Малі міста - великі враження". За умовами конкурсу - 70% витрат на фестиваль фінансує держава, 30% додає місцева влада. У цьому конкурсі беруть участь культурно-мистецькі проєкти від органів місцевого самоврядування, юридичних осіб всіх форм власності, творчих спілок, фізичних осіб-підприємців.

Фестиваль “Устилуг Стравинський FEST” відбудеться 12 жовтня в місті Устилуг.

Ігор Федорович Стравинський (5 (17) червня 1882 — 6 квітня 1971) — композитор і диригент, українського козацького походження. Син співака Федора Гнатовича Стравинського.

Читайте також: На Meridian Czernowitz приїхали Карпа, Жадан та Андрухович

Творча спадщина композитора складається з великої кількості балетів, опер, фортепіанних, камерних, хорових і вокальних творів.

Значну частину своїх творів Стравинський писав на українській землі, а їхні джерела знаходив в українському фольклорі. Райським куточком для своєї творчості Ігор Стравінський називав містечко Устилуг поблизу Володимира-Волинського.

У 1990 році в місті Устилуг Волинської області відкрито перший у світі музей видатного композитора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-