Читати, крутячи педалі: у бібліотеці Херсона з'явився книгобайк

Читати, крутячи педалі: у бібліотеці Херсона з'явився книгобайк

Укрінформ
У Херсонській обласній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара працює книгобайк — велотренажер, на якому можна водночас тренуватися і читати.

Про це повідомляє сайт обласної ради.

"У комунальному закладі "Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара" Херсонської обласної ради працює унікальний книгобайк. Книгобайк – це два в одному: він є і велотренажером, і в той самий час – знаряддям для читання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що книгобайк — новинка центру "Вікно в Америку". Читати можна безпосередньо під час тренування, адже є можливість зручно розташувати книгу чи планшет. Новинка доступна усім користувачам бібліотеки.

Читайте також: Лікар: Фізкультура — це природний стимулятор, що добре діє та не має побічних ефектів

Книгобайк працює вже три місяці та встиг стати дуже популярним серед відвідувачів книгозбірні різного віку. За цей час усі разом "проїхали" 512 км. "Якби це був справжній велосипед, то користувачі бібліотеки уже доїхали б до Вінниці чи Харкова або під’їжджали до Києва. Крім того, це означає, що відвідувачами було спалено більше 7 тисяч калорій і прочитано 21 тисячу сторінок", - зазначено в повідомленні.

Фото: khor.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-