Україна везе три фільми на кінофестиваль у Торонто

Україна везе три фільми на кінофестиваль у Торонто

Укрінформ
44-ий Міжнародний кінофестиваль у Торонто відкриється 5 і триватиме до 15 вересня. Цьогоріч до програми найбільшого в Північній Америці фестивалю увійшли три українські фільми. 

Окрім того, на його кіноринку вже традиційно працюватиме Український стенд, що познайомить відвідувачів з можливостями кіновиробництва в Україні, повідомляє пресслужба Держкіно.

“У секції Contemporary World Cinema покажуть антиутопію “Атлантида” Валентина Васяновича. Стрічка розповідає про майбутнє повернення окупованого Донбасу до складу України; про судоми перед остаточною руйнацією міфу індустріального Донбасу: на рівні промислового ландшафту і насамперед – у людському вимірі”, - ідеться в повідомленні.

До програми Special Presentation відібрано драму “Пофарбоване пташеня” Вацлава Маргоула. Фільм створювався у спільному виробництві України, Чехії, Польщі та Словаччини. Екранізація однойменного роману Єжи Косинського розповідає про трагедію Голокосту та хлопчика, який намагається вижити після смерті рідних. Ролі у фільмі виконали зірки світового кіно Стеллан Скашгорд, Удо Кір та Гарві Кейтель.

Як зазначається, обидві ці стрічки створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Читайте також: Вийшов міжнародний трейлер українсько-литовського фільму "Стасіс"

У межах короткометражної програми Short Cuts покажуть драму “Анна” Декеля Беренсона. Cтворений у копродукції України, Ізраїлю та Великобританії, фільм ізраїльського режисера розповідає історію одинокої матері середнього віку, яка живе на охопленому війною сході України та відчайдушно прагне змін.

Детальна програма - на сайті Українського стенду в Торонто. 

Як нагадали в Держкіно, нещодавно між Кабінетом міністрів України та урядом Канади була підписана угода про спільне виробництво аудіовізуальних творів. Вона дозволить створювати кіно в офіційній копродукції та полегшить процес спільного кіновиробництва.

Читайте також: В Європейську кіноакадемію прийняли українського продюсера

Обговорити конкретні кроки реалізації угоди та знайти партнерів для подальшої співпраці можна буде також на традиційному Українському діловому сніданку, який організовується Держкіно разом із Благодійним фондом Ігоря Янковського під час роботи фестивалю.

З 30 серпня по 1 вересня у Торонто втретє пройшов фестиваль Дні українського кіно, у межах якого відбулися канадські прем'єри спеціальної добірки українських фільмів.

Астери фільмів: https://fex.net/s/vr1kzsc

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-