У Берлінському зоопарку народилися панди-близнюки

У Берлінському зоопарку народилися панди-близнюки

Фото, відео
Укрінформ
У Берлінському зоопарку вперше в історії народилися панди-близнюки.

Про це зоопарк повідомляє на своєму сайті.

«Чорно-біле щастя у квадраті. Перші малята панди в Німеччині народилися в Берлінському зоопарку – близнюки!», - йдеться у повідомленні.

Перше ведмежа з’явилося на світ у суботу о 18:54. Менг Менг (6 років) вперше стала матір'ю після періоду гестації 147 днів. Хоча й недосвідчена, новоспечена мати знала що робити: відразу вона поклала дитину обережно на живіт і почала з любов’ю гріти її великими лапами, своїм теплим диханням і м’яким хутром щік, пишуть співробітники. О 19:42 народився другий малюк.

Також зазначається, що експерти з Берлінського зоопарку та Інституту досліджень зоопарку та дикої природи Лейбніца змогли за допомогою УЗД встановити фактичну вагітність Менг Менг лише за тиждень до пологів.

У перші дні ведмежата (186 та 136 грамів) рожевого кольору з дрібним білим пухом і непропорційним хвостом повинні пити молоко приблизно кожні дві-три години, дуже важлива зігріваюча близькість матері, щоб малята не замерзли. Стать новонароджених поки що невідома.

Тим часом батько ведмежат, 9-річний Цзяо Цін, спокійно їсть бамбук і відпочиває в Панда-саду. Самці панди не беруть участі в догляді за дітьми.

Панди Мен Менг і Цзяо Цін живуть у Берліні близько двох років.

Читайте також: Африканських слонів заборонили продавати в зоопарки та цирки

У повідомленні зазначається, що народження двійнят – подвійна вдача як для берлінських зоологів, так і для колег з науково-дослідної бази Ченду із розведення великих панд (провінція Сичуань Китаю). Окрім того, що великі панди взагалі не дуже часто приносять нащадків, зазвичай народжується лише один.

У природному середовищі сьогодні існує лише 1864 дорослих великих панд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-