Маск: Головна проблема людства - не перенаселеність, а вимирання

Маск: Головна проблема людства - не перенаселеність, а вимирання

Укрінформ
Засновник SpaceX Ілон Маск вважає, що демографічний колапс буде головною проблемою людства в наступні 20 років.
Про це він повідомив на всесвітньої конференції у Шанхаї, передає портал Naked Science.

“Я стурбований питанням народжуваності. На противагу думку багатьох про те, що на планеті занадто багато людей, я вважаю, що це застарілий погляд. Думаю, найбільша проблема, з якою зіткнеться світ у наступні 20 років, — демографічний колапс. Хочу підкреслити, що саме демографічний колапс, а не вибух", - сказав Маск.

На думку Маска, не допоможе і міграція, адже народжуваність буде падати по всій планеті.

Відзначається, що демографічний колапс — це різке вимирання населення. Багато видів на Землі знаходяться під загрозою вимирання або стрімко зникають, проте людина не належить до їх числа. Вчені кажуть, що людство все ще перебуває в періоді вибухового зростання чисельності, після якого вступить у стадію демографічного переходу.

Це відбувається нерівномірно і залежить від економічного й культурного становища в конкретних регіонах. У міру зростання добробуту відпадає необхідність у великій родині як гарантії стабільного життя, а витрати на виховання дітей підвищуються.

Читайте також: Демографічна криза в Україні: Турчинов озвучив невтішні цифри

Саме зниження числа молодого населення і збільшення тривалості життя породжують проблеми збереження економічного розвитку країн, що вступили в стадію переходу. Передбачається, що до цього етапу дійдуть і ті держави, які тепер забезпечують зростання числа людей на Землі, а загальна чисельність населення планети стабілізується. Однак, якщо після цього залишиться тенденція до скорочення числа людей, то до 2500 році людство може і вимерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-