Книжкову толоку в Запоріжжі

Книжкову толоку в Запоріжжі "поставили на паузу" - переглядатимуть формат

Укрінформ
Цьогоріч у Запоріжжі не проводитимуть книжкову толоку. Фестиваль, який проводився с 2014 року, "поставили на паузу".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили організатори фестивалю Арт-простір.

"Книжкова толока, яку ви всі полюбили, на яку чекаєте і про яку неодноразово запитуєте нас, у 2019 році не відбудеться. Організатор фестивалю Центр мистецтв «Арт-Простір» ставить проект на паузу. За шість років діяльності організація реалізувала десятки соціокультурних проектів у різних регіонах України", - йдеться у пості.

Найвідомішими з них стали Книжкові толоки у Маріуполі, Сєвєродонецьку, Слов'янську і, безперечно, Запоріжжі. Ідея літературно-мистецького фестивалю "Запорізька книжкова толока" зародилася у 2014 році на зустрічі Асамблеї діячів культури Запоріжжя аби показати, що Запоріжжя– не лише індустріальний центр України, а й культурний регіон. За словами організаторів, за п’ять років існування фестивалю відбулося більше 1000 подій – творчих зустрічей, презентацій, дискусій, музичних і театральних виступів, перфомансів. Щороку кількість відвідувачів/відвідувачок фестивалю зростала - від 7 тисяч на початку до 12 тисяч.

Читайте також: У Львові вручили премії імені Франка в галузі інформаційної діяльності

В "Арт-просторі" зазначили, що проект потребує переосмислення форматів.

Поки книжкову толоку "поставили на паузу", дитячий фестиваль "Книголісся" відбудеться і цьогоріч - 12-13 жовтня в межах святкування Дня міста на Покровському ярмарку.

Фото: Ігор Лапіков/porogy.zp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-