“Дике поле”, “Донбас” і “Вулкан”: Дні українського кіно стартують у Торонто

“Дике поле”, “Донбас” і “Вулкан”: Дні українського кіно стартують у Торонто

Укрінформ
У Торонто 30 серпня стартують треті Дні українського кіно, в рамках яких пройдуть канадські прем'єри спеціальної добірки українських фільмів.

Про це повідомляє кінокомпанія Артхаус Трафік.

“Програму Днів українського кіно, які передуватимуть 44-му Міжнародному кінофестивалю у Торонто (TIFF), відкриє істерн “Дике поле” – екранізація культового роману Сергія Жадана “Ворошиловград” та дебютна стрічка Ярослава Лодигіна. Фільм створювався у копродукції України, Швейцарії та Нідерландів. Режисер особисто представить стрічку”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у Торонто покажуть стрічку “Донбас” Сергія Лозниці, прем'єра якої відбулася на TIFF рік тому. Сатирична драма про події на сході України створювалась у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка увійшла до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії та представляла Україну як національного кандидата на премію “Оскар” за найкращий фільм іноземною мовою, а також була відзначена премією за найкращу режисуру секції “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю. На фестивалі фільм представить український продюсер стрічки Денис Іванов.

Читайте також: В Європейську кіноакадемію прийняли українського продюсера

Трагікомедія “Вулкан” розповідає про перекладача ОБСЄ, який вирушає на кордон із Кримом у складі моніторингової місії. Світова прем'єра фільму Романа Бондарчука, створеного у спільному виробництві з Німеччиною, відбулася у рамках конкурсної програми East of the West у Карлових Варах. “Вулкан” також став володарем Ґран-прі міжнародного кінофестивалю “Золотий абрикос” (Єреван, Вірменія). На Днях українського кіно фільм представить виконавець головної ролі Сергій Степанський.

У програмі Днів – український анімаційний хіт, пригодницьке фентезі “Викрадена принцеса” від студії Animagrad. Ролі у “Викраденій принцесі” озвучили Олексій Завгородній, Надя Дорофеєва, Сергій Притула, Юрій Горбунов та Олег “Фагот” Михайлюта. Мультфільм представить режисер Олег Маламуж.

Читайте також: Стартував 76-й Венеціанський кінофестиваль

Покажуть у Торонто і мюзикл “Гуцулка Ксеня”, знятий за мотивами лібрето однойменної оперети Ярослава Барнича. Історія про кохання гуцулки та американця українського походження була тепло прийнята в Японії: фільм здобув Ґран-прі міжнародного кінофестивалю Mt. Fuji-Atami в Токіо. Стрічку на фестивалі у Торонто представить режисерка та продюсерка Олена Дем'яненко.

Дні українського кіно у Торонто пройдуть з 30 серпня по 1 вересня у кінотеатрі “Карлтон”. Організаторами заходу є Державне агентство України з питань кіно, Посольство України в Канаді та Українське Національне Об’єднання – Торонто.

Крім того, у рамках 44-го Міжнародного кінофестивалю у Торонто з 5 по 15 вересня вже традиційно функціонуватиме Український стенд, який познайомить відвідувачів з можливостями кіновиробництва в Україні.

Головне фото: фільм "Дике поле"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-