25 серпня: народний календар і астровісник

25 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні вогняного Фотія; чому не можна було плювати у вогонь і як запобігти емоційному виснаженню

Остання неділя літа! Сьогодні мучеників Фотія і Анікіти та багатьох із ними. На Фотія у гуцулів було свято вогню. Таких свят на рік існувало декілька. Виходячи з отарою на полонину, пастухи мали запалити живий вогонь, тручи два шматки м’якого дерева, а потім підтримувати його протягом тривалого часу. Вогонь – це лице Бога, вірили гуцули. Плювати у вогонь, так само як і криницю, було суворо заборонено. Коли ж дати дитині шматок хліба через вогонь – вона може вирости злодієм. А ще сьогодні спостерігали за кротами: якщо кроти вилазили з-під землі, то невдовзі мало задощитися. До речі, гуцули свято вірять у те, що кроти – це ті померлі, які казали неправду під присягою у судах під час розгляду земельних суперечок. Мовляв, саме за це їх і не приймають ні в раю, ні в пеклі, тому мусять, бідолахи, мучитись під землею.

З іменинами вітайте Сергія, Іллю, Івана, Дмитра, Аркадія, Олексія, Олександра.

24-ий місячний день з дуже потужною енергетикою. Його треба використати задля поліпшення власного здоров’я і підвищення духовного рівня. Можна сказати, що сьогодні місяць і зорі милостиво вмикають зелене світло для будь-якої людської діяльності. Хіба що для переїзду і далекої дороги час несприятливий. 24-ий місячний день – день культу всіх богів плодючості, тож не забувайте про інтимне життя. Безцільно никати Інтернетом сьогодні не варто – почуватиметесь знесиленим і виснаженим. Безтурботного відпочинку!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1950 – +8,1, а найтеплішим у 1903 –  +33,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-