24 серпня: народний календар і астровісник

24 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святого Федора; де нині вируватиме життя, чекаємо на новий місяць і надихаємося святом 

Сьогодні преподобного Феодора, князя Острозького, Печерського, в Дальніх печерах. До свого постригу в ченці, а сталося це вже на схилі років, Федір Острозький був князем, відомим військовим, державним, релігійним діячем Великого князівства Литовського. Він чимало зробив для оборони й розбудови українського суспільства у складі Великого Князівства Литовського в ХV ст., а також став одним із засновників славетного роду Острозьких. Він боронив від тевтонців Вільнюс, а також разом із своїм загоном воював проти хрестоносців під час Грюнвальдської битви. Федір Острозький – один із небесних покровителів Волині.

“Вирує життя в мурашнику — дощу найближчим часом не буде, а коли на поверхні мало мурашок, та й ті кволо повзають, затягуючи нірки, — чекайте опадів; великі мурашині купини — на сувору зиму”; “Два вечори поспіль немає місяця, а зорі світять — на дощ”.

З іменинами вітайте Федора, Василя, Івана, Олександра.

23 місячний день, Місяць у Близнюках. Цього дня можуть вигулькнути якісь спірні, дражливі теми, але їх не варто чіпати — консенсусу не дійдете, а посваритися можете. Пам`ятаймо, що приблизно до 20 вересня дехто може бути надзвичайно прямолінійним, нетерпимим і навіть агресивним. А ще про те, що «Межі можливості діалогу — це межі проникнення», — як казав Мартін Бубер. А проникнення дається людині  не просто. Потрібно, за словами іншого розумного чоловіка, виробляти в собі «домінанту на обличчя Іншого». Не розпочинайте жодних нових справ. Краще дочекатися нового місяця. І не забуваймо про свято!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 – +7,4, а найтеплішим у 2007 –  +35,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-