Пільги для національних кіностудій продовжили до кінця 2021 року

Пільги для національних кіностудій продовжили до кінця 2021 року

Укрінформ
Уряд 21 серпня на своєму засіданні схвалив внесення змін до пункту 17 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції його розподілу.

Про це повідомляє Міністерство культури.

Ухвалення цього документа дозволить продовжити термін надання підприємствам, установам та організаціям сфери кінематографії, які перебувають у сфері підпорядкування Міністерства культури України, залишати кошти, отримані від оренди нерухомого державного майна в повному обсязі на розвиток власного виробництва, зауважують у КМУ.

Це, на думку уряду, дозволить державним підприємствам галузі кінематографії, коштом доходів отриманих від оренди нерухомого державного майна, що перебуває на їхньому балансі, поліпшити матеріально-технічну базу, здійснити ремонтні роботи, покращити інфраструктуру на часткову модернізацію виробництва. Використання доходів від оренди зменшить навантаження на державний бюджет, суттєво скоротить запит на державну фінансову підтримку для покриття власний витрат.

Читайте також: У Довженко-Центрі відкриють Музей кіно

Окрім того, державні кіностудії отримають змогу направляти частину прибутку на створення національних фільмів і водночас – претендувати на меншу долю державного фінансування через систему державної підтримки кінематографії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-