У Довженко-Центрі відкриють Музей кіно

У Довженко-Центрі відкриють Музей кіно

Укрінформ
У Довженко-Центрі в Києві 12 вересня відкриють Музей кіно.

Про це повідомляє пресслужба центру.

На відкритті музею презентують мультимедійну виставку «ВУФКУ. Lost & Found» про Всеукраїнський фонд кіноуправління – державну організацію, яка у 1920-ті роки сформувала українську кіноіндустрію.

“Прем’єрна виставка “ВУФКУ. Lost & Found” та паралельна програма розкриють історію міжнародного успіху Всеукраїнського фотокіноуправління - державної організації, яка у 1920-ті роки сформувала успішну українську кіноіндустрію. Мультимедійна експозиція у відновлених приміщеннях Довженко-Центру площею 1500 кв. м представить експонати з провідних українських музеїв та небачені скарби з колекції Довженко-Центру. Рідкісні кадри фільмів, кінохронік та анімації, унікальні архівні документи та фото перенесуть глядача в атмосферу буремних 1920-х”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: За 6 років у прокат вийшли 110 українських фільмів, які заробили сотні мільйонів

Як нагадали у пресслужбі, ВУФКУ об’єднало кіностудії Одеси, Ялти і Києва, розвинуло виробництво, дистрибуцію, рекламу та освіту в сфері кіно, спричинивши справжню “кіноманію”. Завдяки ВУФКУ українське кіно вийшло на міжнародний ринок. Уклавши угоди з ключовими гравцями індустрії - Kodak, Pathé та Agfa, - ВУФКУ стало одним з кіногігантів у тогочасній Європі та вже серед сучасників здобуло славу “українського Голлівуду”.

Фото: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-