"Матч" і "Чайові": Манхеттенський фестиваль короткометражного кіно оголосив програму

Відео
Укрінформ
Оголошені фіналісти, що увійшли до програми Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів - 2019 – єдиного глобального інтерактивного кінофестивалю, який у цьому році стартує 26 вересня.

Як повідомляє кінокомпанія Артхаус Трафік, українці вже в тринадцятий раз приєднаються до глядачів в усьому світі та візьмуть участь у виборі фільму-переможця.

“Десять найкращих робіт обрано серед 1250 заявок із 70 країн світу. Цьогорічна добірка охоплює розмаїття жанрів – чуттєві драми, захопливий саспенс та кумедні комедії, а також кілька сай-фай стрічок та навіть одну роботу про теніс. Серед фіналістів цього року – рекордних п'ять фільмів від жінок-режисерів, в тому числі й робота “Уроки водіння” від іранської режисерки Марзіє Ріахі”, - ідеться в повідомленні.

За традицією, до числа фіналістів увійшли фільми, які вже зарекомендували себе на престижних міжнародних кінофестивалях. Французька стрічка “Футбольний клуб Нефти” про Туніс була показана на міжнародному кінофестивалі у Клермон-Феррані, де змагалась за Гран-прі та здобула премію глядацьких симпатій. Американський фільм “Уламки” здобув спеціальну згадку журі у міжнародній конкурсній програмі цього ж фестивалю.

Читайте також: За три роки держава профінансувала зйомки майже 150 фільмів

Лідером за кількістю фільмів-фіналістів стала Велика Британія з трьома роботами. Серед британських стрічок – найбільш зіркова робота цьогорічного фестивалю, фільм “Час розлуки” з Тімоті Споллом, відомим глядачам за роллю Пітера Петтігрю у серії фільмів про Гаррі Поттера. Стрічка “Сильвія” була відзначена на батьківщині премією London Independent Film Awards за найкращий фільм; суто британська комедія “Сімейний роман” розповість про наслідки бурхливої ночі.

Крім того, до програми увійшли фільми “Малу” (Німеччина), “Матч” (Фінляндія), “Чайові” (Канада) та “На краю світу” (США).

Відео: Arthouse Traffic

Всі роботи - фіналісти Манхеттенського кінофестивалю короткометражних фільмів автоматично кваліфікуються для номінації на премію “Оскар”.

Цієї осені щорічний Манхеттенський фестиваль проходить 22-й раз і об'єднує 100 тисяч поціновувачів короткого метра на більш ніж 400 локаціях на 6 континентах. Стати членом міжнародного журі та взяти участь у виборі найкращої короткометражки року може будь-хто – достатньо заповнити бюлетень для голосування після сеансу.

Читайте також: Голова Держкіно Іллєнко йде у відставку

В Україні організатором Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів є компанія Артхаус Трафік за традиційної підтримки торгової марки Stella Artois. Фестиваль проходить у кінотеатрах країни з 26 вересня по 6 жовтня. Фільми демонструються в українській озвучці.

Трейлер фестивалю можна подивитися на YouTube.

Фото: depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-