За три роки держава профінансувала зйомки майже 150 фільмів

За три роки держава профінансувала зйомки майже 150 фільмів

Укрінформ
До кінця цього року загальна кількість підтриманих державою нових кінофільмів становитиме 148.

Про це розповів Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляється на Урядовому порталі.

“Кількість кінострічок, відзнятих за три роки в Україні за підтримки урядових програм відродження національного кінематографа, до кінця року сягне 148”, - цитує Гройсмана преслужба уряду.

На думку Прем’єр-міністра, відродження кіно стало одним з найбільш успішних напрямків культурної політики чинного уряду – разом із ініціативами "Малі міста – великі враження" та проєктами відродження історичних пам’яток.

За його словами, кошти, направлені на реалізацію проєктів у межах вказаних ініціатив, це не тільки урядова підтримка – через бюджетні субвенції та Державний фонд регіонального розвитку, а й доходи регіонів, забезпечені в рамках децентралізації.

Читайте також: Ткаченко заявив, що Держкіно залишиться окремою інституцією

Також зазначається, що цього року "Малі міста – великі враження" – це 74 проєкти на 41,3 млн гривень. Відновлення історичних об’єктів – це 638 проєктів на понад 1 млрд грн.

Також глава уряду додав, що окрема увага приділяється завершенню Меморіалу жертв Голодомору, Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні та Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

"Питання національної пам’яті має важливе значення. Це основа нашої держави і нашого народу", – переконаний Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-