21 серпня: народний календар і астровісник

21 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Що готує нам Омелян, яким буде січень, чи вродила горобина, а також що ховати в скриню

Сьогодні святителя Ємиліана, сповідника, єпископа Кизичеського. Цей святий жив у IХ столітті за часів імператора-іконоборця Льва-Вірменина. Якось той покликав усіх єпископів до палацу й почав «настійно пропонувати» відмовитися від вшанування святих ікон. Багато хто зі священнослужителів мовчки схилив голови перед правителем, лише Ємиліан зауважив, що подібні питання розв’язуються виключно духовними особами в стінах Церкви, а не світською владою в імператорському палаці, і що то не справа імператора. Подібна ремарка не сподобалась імператору й єпископа відправили на заслання, де він і помер.

На Ємиляна, якого іноді називали Омеляном, завбачували, яким буде січень. Якщо цього дня сонячно і спекотно – січень буде ясний та морозний. Коли ж ітиме дощ і буде хмарно – тоді в січні теж очікуй опадів. Дивилися на горобину: багато ягід – осінь буде дощовою, а якщо мало – сухою.

Іменинники сьогодні Григорій, Герман, Мирон, Леонід.

20 місячний день. Місяць у Тільці. Ідеї та проєкти, започатковані минулого тижня, як великі, так і дрібні, можуть реалізуватися до кінця тижня. Звісно, це в ідеалі, якщо вистачить терпіння й хисту. О 12:08 за київським часом планета кохання і малих земних благ Венера переходить слідом за Марсом у знак Діви. Це означає, що софіти мають згаснути, аплодисменти — вмовкнути, а яскраве вбрання — спочити в скрині. Попелюшка мусить або повертатися до праці — пранню, гороху-просу, казанів з пательнями, або знайти собі заміну. І ще: романтичні взаємини набудуть певної сухості та прагматизму, але нехай це не лякає вас. Стійкий безсмертник нічим не гірший за троянду.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1908 – +7,3, а найтеплішим у 1946 – +36,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-