Депутати Європарламенту вимагають заборонити трофейне полювання

Депутати Європарламенту вимагають заборонити трофейне полювання

Укрінформ
На конференції в Женеві десятки депутатів Європарламенту та представники екологічних організацій закликали заборонити трофейне полювання.

Про це повідомляє DW.

"У відкритому листі, оприлюдненому в неділю, 18 серпня, у Женеві в рамках Всесвітньої конференції зі збереження рідкісних видів тварин ініціатори звернення закликали внести зміни до Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES)... За заявою генерального секретаря CITES Івонн Ігеро, продовжувати в тому ж дусі "більше неможливо", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що учасники конференції порушили питання про заборону трофейного полювання, хоча спочатку ця тема не стояла на порядку денному.

Читайте також: У Сингапурі конфіскували рекордну партію в 9 тонн слонових бивнів

Автори звернення, понад 50 депутатів і ряд представників екологічних організацій, звернули увагу, що заборона на торгівлю тваринами, переліченими у додатку до Конвенції про охорону видів, не поширюється на мисливські трофеї.

За словами захисника прав тварин Едуардо Гонсалвеша, трофейне полювання є "індустрією з багатомільйонним оборотом", а отже, явно "комерційною". Тому відповідну лазівку в Конвенції слід усунути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-