Сьогодні відзначають Міжнародний день кота

Сьогодні відзначають Міжнародний день кота

Укрінформ
День кота щорічно відзначається 8 серпня за ініціативою Міжнародного фонду благополуччя тварин.

Сьогодні міжнародний день кішок, який відзначається з ініціативи міжнародного фонду Animal Welfare.

Щоправда, в багатьох країнах світу існують власні усталені “котячі” дні. Про кішок, як власне і про собак, можна говорити і писати нескінченно. Відомо, що кішки були священними тваринами в Стародавньому Єгипті. За вбивство кішки страчували — згодовували крокодилам.

Натомість у Європі котів цінували мало і до них було суто утилітарне ставлення — їх цінували передовсім як мисливців на щурів і мишей. Археологічні розкопки засвідчують, що коти були на Заході рідкісними тваринами аж до ХІ століття, і лише з ХVІІІ століття вони набули статусу тварин-компаньйонів, заслуживши право сибаритствувати в людській оселі. До речі, тоді ж перестали вважати, що кіт вхожий у пекло.

Читайте також: Кіт Семен влаштувався на роботу в музей Дніпра

Нині 80% мешканців планети тримають удома кішок, а в деяких країнах ці тварини охороняються законом. Варто зауважити, що українці особливого пієтету до кішок не мали. Собака мав стерегти домівку, кіт — ловити мишей. Приказок про котів існувало чимало: “Любить як кіт сметану”, “Допався як кіт до сала”, “Жиє як пес з котом”, “Заспав сі як кіт”, “Працює як кіт на печі”, “Біга як кіт загорений”, “Як кіт наплакав”, “Пишається як кіт на глині”, “Як коти полизали” тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-