Бенюк та кіно про Кобзаря: Ше.Fest оголосив програму

Бенюк та кіно про Кобзаря: Ше.Fest оголосив програму

Укрінформ
Вже вшосте на батьківщині Тараса Шевченка, у селі Моринці на Черкащині, 17-18 серпня відбудеться музичний благодійний фестиваль “Ше.Fest “.

Про це повідомляє пресслужба фестивалю на сторінці у Facebook.

“Цьогоріч учасниками музичної сцени будуть відомі гурти “Тартак”, “Карна”, “Вій”, Go-A, “Сад”, “Шпилясті кобзарі” та інші. Ведучими сцени традиційно стануть Юрій Шивала та Олександр Висоцький. Для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть 10 локацій”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, на Просвітницькій галявині впродовж двох днів з 12:00 до 18:00, зокрема, відбудуться гутірки з відомим казкарем Сашком Лірником, Василем Шклярем, Богданом Бенюком, музичні виступи гуртів “Сонце в кишені”, “Джулай 8”, лекції, поетичний Ше.Батл, благодійний Ше.Аукціон, презентація книги та фільму “Тарас. Повернення”.

Театральна сцена пропонує вистави “Сон. Комедія” творчої майстерні “Театр у кошику” (режисер Ірина Волицька, м. Львів) та “Гайдамаки” Миколаївського академічного художнього драматичного театру (режисер Євген Олійник, м. Миколаїв).

На нічній акустиці планується романтична атмосфера з поезією, чаєм, гірляндами та якісними українськими гуртами,серед яких PIANO, Мелорі та Galileo.

На Дитячій галявині відбудуться показовий виступ від дитячої студії козацьких бойових мистецтв, майстер-класи з володіння шаблею та списом, художні майстер-класи.

Також на учасників фестивалю чекають екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, виставка народних майстрів та художників.

Кожен охочий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись на території наметового містечка у Моринцях. Вхід вільний. Захід безалкогольний.

Фестиваль є благодійним, на ньому організатори збирають пожертви для українських бійців, що воюють проти російської збройної агресії в Україні.

Читайте також: На благодійний Шевченківський фестиваль у Моринцях приїдуть Шкляр та Ірванець

Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка Ше.Fest зареєстрований на краудфандинговій платформі “Спільнокошт”. Підтримати фестиваль можна за посиланням.

Захід відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Черкаської обласної державної адміністрації.

Організатори - громадські активісти, ГО “Молодий Народний Рух” та Моринська сільська рада.

На головному фото: фільм "Тарас. Повернення"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-