У Білорусі в серпні пройде свято української культури

У Білорусі в серпні пройде свято української культури

Укрінформ
Художні колективи та народні майстри з Чернігова візьмуть участь у святкуванні Днів української культури у білоруському Верхньому місті 17 серпня.

Про це БЕЛТА повідомив речник посольства України в Білорусі Павло Троян.

"Художні колективи і народні майстри з Чернігова візьмуть участь у святкуванні Днів української культури у Верхньому місті 17 серпня", - йдеться у повідомленні.

На концерті виступлять професійні та аматорські творчі колективи та індивідуальні виконавці з України. З Чернігівського обласного філармонійного центру до Мінська приїдуть народний хор, колектив концертних виконавців і джаз-бенд BissQuit.

Білоруси також візьмуть участь у святі української культури: народні пісні і танці представлять ансамблі "Пісочниця", "Берегиня", "Барвінок", "Ватра" тощо. Крім того, буде організовано виставку традиційної української вишивки рушників і національного вбрання, виконаної майстрами народної творчості Білорусі.

В експозиції народних художніх ремесел Чернігівської області будуть представлені кераміка, лозоплетіння, соломоплетіння, ткацтво, вишивка.

Для відвідувачів проведуть також майстер-клас з гончарства і ковальства, презентацію туристичного потенціалу України та відкритий урок з вивчення української мови.

Читайте також: У Гданську оголошено набір до українського хору

Свято української культури пройде з 12.00 до 17.00 на площі Свободи. Захід проводиться за підтримки посольства України в Білорусі.

Організаторами виступають Мінміськвиконком, Республіканський центр національних культур, Білоруське громадське об'єднання українців "Ватра", Мінське громадське об'єднання українців «Заповіт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-