Український “Генделик” повезуть на ізраїльський кінофест

Український “Генделик” повезуть на ізраїльський кінофест

Укрінформ
Повнометражний фільм Тараса Дударя “Генделик”, що є дебютом режисера в художньому кіно, відібрали до основної конкурсної програми Near Nazareth Festival.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“Фільм присвячений пам’яті його автора - Олександра Столярова, який пішов з життя незадовго до початку виробництва стрічки. Спродюсували картину Дмитро Овечкін та Юрій Будяк (Студія “Золоте Руно”) за підтримки Державного агентства України з питань кіно”, - ідеться в повідомленні.

Стрічка розповідає про те, як сценарист Іван Герасимов через творчу кризу не здає вчасно сценарій фільму. Гонорар витрачений, і замовник – кримінальний авторитет – погрожує йому вбивством. Сценарист змушений тікати. Він потрапляє до різних загадкових місць і врешті опиняється в кафе “Перехрестя”, що перебуває поза часом і простором. Тут Іван зустрічає чудернацьких людей, які допомагають йому розібратися в собі та зрозуміти, що для того, аби мати майбутнє, треба залишити тягар спогадів у минулому.

Читайте також: Держкіно пояснило, чому серіал "Чорнобиль" повністю не знімали в Україні

Проект стрічки “Генделик” став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 5 млн 284 тис. 175 грн. при загальній вартості виробництва фільму у понад 9 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-