«Чортківську офензиву»  відобразили у марках

«Чортківську офензиву» відобразили у марках

Фото
Укрінформ
До 100-річчя «Чортківської офензиви» «Укрпошта» випускає марки із зображенням командирів корпусів Української Галицької армії та військової техніки.

Про це у Facebook написав автор філателістичних мініатюр із Тернополя Олег Кіналь.

«Марочний блок, окрему марку і конверт надрукують у серії «Власна марка». Консультував створення таких марок український історик Олександр Дєдик. Урочисте погашення ювілейних марок відбудеться о 13-й годині 9 червня під час військово-історичного фестивалю «Чортківська офензива», в Чорткові», - зазначив художник.

На марках зображено командирів корпусів Української Галицької армії, польову гаубицю, літак та панцерник – як символи військової техніки, за допомогою якої українці захищали свій край.

Читайте також: Укрпошта випускає дві марки до сторіччя Української революції 1917-1921 років

«Чортківська офензива» - наступальна військова операція Української Галицької армії під час польсько-української війни 1918–1919 років. Тоді притиснуті поляками до «трикутника смерті» між Дністром і Збручем корпуси УГА перейшли у контрнаступ під Ягільницею та Чортковом.

25 тисяч українських солдатів і офіцерів примусили відступити по всій лінії фронту більш як 100-тисячну польську армію, добре озброєну і підсилену французькими частинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-