Супергерої сьогодення: у Дніпрі презентували комікс, присвячений воїнам АТО

Супергерої сьогодення: у Дніпрі презентували комікс, присвячений воїнам АТО

Фото
Укрінформ
У Дніпровському Музеї АТО презентували перший в Україні комікс "Охоронці країни", присвячений супергероям сьогодення - воїнам російсько-української війни. Видано його коштом Міністерства інформаційної політики України.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Вже давно і плідно співпрацюємо із дніпровським Музеєм АТО. Тут регулярно презентуємо різноманітні книги та проводимо творчі зустрічі з письменниками. Цього разу представили серію коміксів «Охоронці країни». Це дійсно унікальне видання про наших українських «супергероїв», яке Музей зможе використовувати у своїй патріотично-виховній роботі», - зазначив представник Міністерства інформаційної політики України Віктор Литвинов.

Як зазначили в ОДА, ідея коміксу про героїв війни на Сході України народилася саме у Дніпрі. Її автори – волонтери Леонід Краснопольський та Ігор Роговий.

У Дніпрі презентували комікс про захисників України / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

«Усі знають про супергероїв Marvel, про Бетмена та Супермена, але мало кому відомі сучасні українські герої. Ми створили графічну історію про людей, які під впливом обставин стали на захист рідної країни. Комікси присвячені війні на Донбасі та звільненню Криму. Кожен герой має свої суперздібності, які допомагають боротися зі злом. Перш за все, ця серія для дітей та підлітків – аби молодь знала, що відбувається на Сході України та хто нас захищає», - розповів співавтор коміксу Роговий.

Читайте також: У Франції надійшли у продаж комікси про український Майдан

Усі події у коміксі відбуваються у вигаданому світі. За сюжетом, на країну напав північний сусід. Тож головні герої Кий, Щек, Хорив та Либідь стали на захист Батьківщини. Прототипи книжкових персонажів - реальні хлопці, які воюють на Донбасі. Зокрема, командир бронетанкової батареї 25-ї повітряно-десантної бригади Юрій Кисляк.

Комікси поширюватимуть у школах та бібліотеках, а також їх відправлять на фронт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-