“Тиждень швейцарського кіно” оголосив програму

“Тиждень швейцарського кіно” оголосив програму

Укрінформ
Третій фестиваль “Тиждень швейцарського кіно” відбудеться з 12 до 16 червня у столичному кінотеатрі “Київ”.

Про це повідомляє кінокомпанія “Артхаус Трафік”.

“На фестивалі будуть представлені чотири актуальні картини останніх років, відібрані на європейських фестивалях. Відкриє “Тиждень швейцарського кіно” мелодрама “Мрія Катріни” режисерів Даріо і Мірко Бішофбергерів. Відкриття фестивалю відбудеться 12 червня о 19:40, повторний показ стрічки – 16 червня о 19:00”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, головна героїня стрічки хоче мати дітей, але її чоловік гине в автокатастрофі, та завдяки пересадці голови він повертається іншою людиною. На міжнародному кінофестивалі в Дубліні “Мрія Катріни” була відзначена за найкращу операторську роботу.

Швейцарсько-німецька драма “Невинний” Сімона Жакме була вперше показана у рамках конкурсної програми міжнародного кінофестивалю у Сан-Себастьяні, де претендувала на Гран-прі та була відзначена премією Swiss Film Prize за найкращу жіночу роль. У центрі сюжету – жінка, однаково віддана родині, християнам-традиціоналістам та своїй дослідницькій роботі. Зустріч із колишнім коханцем ставить під сумнів її почуття, спосіб життя, а згодом і віру. Показ запланований на 13 червня, 19:00.

Також у програмі стрічка спільного виробництва Швейцарії та Італії “Щасливий Лазар” Аліче Рорвахер. Cвого чаcу вона була відзначена премією за найкращий сценарій Каннського кінофестивалю. Фільм розповідає про дружбу простодушного сільського дурника Лазаря і розпещеного аристократа Танкреді. Показ відбудеться 14 червня о 19:00.

Читайте також: Німі ночі: у Києві та Одесі покажуть шість "втрачених" фільмів

Драма “За вітром” із зіркою французького кіно Мелані Тьєррі у головній ролі була удостоєна премії Variety Piazza Grande Award міжнародного кінофестивалю у Локарно. Сюжет фільму побудовано навколо молодої пари, яка тікає від метушні міста у віддалений альпійський куточок. У їхнє щасливе та розмірене життя вдирається інженер, який приїхав для встановлення вітряної турбіни. Спеціальною подією у рамках показу стане лекція про енергоефективність у повсякденному житті, захід відбудеться 15 червня о 19:00.

“Тиждень швейцарського кіно” організовано Посольством Швейцарії в Україні.

Усі фільми фестивалю демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-