Щодня через пасивне куріння помирає п'ятеро українців

Щодня через пасивне куріння помирає п'ятеро українців

Укрінформ
Через наслідки, зумовлені впливом вторинного тютюну, в Україні щороку помирає понад 14 тисяч осіб.
Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив заступник директора Центру громадського здоров'я України Владислав Збанацький.

“В Україні, за розрахунковими даними, помирають понад 14 тисяч людей саме від впливу вторинного тютюну. Ця цифра більша, ніж кількість смертей з початку окупації України. Від легеневих захворювань, зокрема, хронічних респіраторних захворювань, раку легень, щодня помирає 5 людей. Підвищення обізнаності щодо впливу пасивного куріння є важливим чинником боротьби з цією шкідливою звичкою”, - сказав Збанацький.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні стартувала національна інформаційна кампанія “Тютюновий дим — невидимий убивця”, присвячена Всесвітньому дню без тютюну. Темою якого цього року є “Тютюн і здоров’я легень”.

На думку експертів, в Україні недооцінюють шкоду від пасивного куріння чи вторинного диму тютюну. 85% тютюнового диму людина не відчуває, водночас наслідками вдихання тютюнового диму є астма, ішемічна хвороба серця та рак легень.

Читайте також: Під'їзди, тролейбуси та ресторани: копи нагадали, де не можна курити

У світі щороку через наслідки, зумовлені курінням, помирають 8 млн людей, з них понад 900 тисяч — передчасно помирає від смертельних наслідків вторинного диму. Не існує безпечного рівня впливу вторинного тютюнового диму, оскільки він містить 4000 хімічних речовин, з яких щонайменше 250 є шкідливими, а понад 50 - викликають рак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-