Книжковий арсенал підбив підсумки: 150 видавництв і 57 тисяч відвідувачів

Книжковий арсенал підбив підсумки: 150 видавництв і 57 тисяч відвідувачів

Укрінформ
IX Міжнародний фестиваль “Книжковий арсенал”, який відбувся 22-26 травня у Мистецькому арсеналі, відвідали майже 57 тисяч осіб.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

"Протягом п’яти днів фестивалю понад тисячу новинок представили 150 українських видавництв; ілюстратори, дизайнери та художники — виставкові проекти, а у програмі фестивалю відбулась 491 подія, серед яких — зустрічі, дискусії, презентації, перформанси та концерти. А головним фокусом фестивалю стала тема "Сусідство: відкрите питання". Понад 90 іноземних гостей приїхали на цьогорічний фестиваль із 30 країн", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, одними з найбільш відвідуваних подій “Книжкового арсеналу” стали: спеціальний проект "роздІловI. знаки взаємодії" від агенції АртПоле та Мистецького арсеналу; зустріч з Доржем Бату (США) з нагоди виходу книжки "Франческа. Володарка офіцерського жетона"; "Листи з неволі" - відомі українці читали листи заручників Кремля; розмова Оксани Забужко та Мартини Бунди "Між визволителями й окупантами", "Експрес-побачення" - наймасовіша в історії автограф-сесія, до якої долучились 55 українських дитячих письменників і письменниць та інші.

Одним із найпопулярніших проектів фестивалю став "Ветеранський намет", організований Мистецьким арсеналом у співпраці з Міністерством у справах ветеранів України. Всі дні фестивалю учасники бойових дій та волонтери презентували власні книжки про теперішню російсько-українську війну.

Читайте також: На Книжковому Арсеналі зачитують листи від українських політв'язнів

Також на "Книжковому арсеналі" вчетверте визначили переможців конкурсу на найкращий книжковий дизайн. Гран-прі конкурсу “Найкращий книжковий дизайн-2019” отримало видання “MARIA” by Lesia Maruschak. Видавництво RED ZET, художнє втілення: Ілля Жекалов, Lesia Maruschak.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-